رئیس اتحادیه در گفتوگو با «توسعه ایرانی» به رونق بازار در روزهای آتی ابراز امیدواری کرد؛ قنادان؛ نگران کاهش خرید مردم
حجم خرید شیرینی و آجیل توسط شهروندان کاهش یافته است . این را هم فعالان حوزه فروش شیرینی تایید میکنند و هم فروشندگان آجیل. شب یلدای امسال میزان فروش آجیل به واسطهی رشد قیمت افزایشی عجیب را تجربه کرد و پیشتر نیز شیرینیفروشان از کاهش ۳۵ درصدی فروش شیرینی خبر داده و […]
حجم خرید شیرینی و آجیل توسط شهروندان کاهش یافته است . این را هم فعالان حوزه فروش شیرینی تایید میکنند و هم فروشندگان آجیل. شب یلدای امسال میزان فروش آجیل به واسطهی رشد قیمت افزایشی عجیب را تجربه کرد و پیشتر نیز شیرینیفروشان از کاهش ۳۵ درصدی فروش شیرینی خبر داده و تاکید داشتند شیرینی در سبد خانوار به کالایی لوکس بدل شده است.
حالا یک کیلو شیرینی درجه یک قیمتی نزدیک به صد هزار تومان را داراست و ماههاست که کام قنادان پایتخت به دلیل نوسان قیمت مواد اولیه، تلخ است و روزهای پیش از نوروز هم نتوانسته درد رکود بازار کارشان را درمان کند.
به گزارش «توسعه ایرانی» در ۲ سال گذشته و تحتتاثیر شیوع ویروس کرونا میزان مصرف شیرینی در کشور به طرز چشمگیری کاهش یافته و مضاف بر آن مشکلات اقتصادی و تحلیل رفتن توان مالی شهروندان سبب شده تا سهم خرید شیرینی در سبد خانوار هر ماه کمتر از قبل شود؛ این شرایط موجب شده تا در یکسال اخیر ۳۶۵ واحد قنادی، پروانه کسب خود را ابطال کنند و بهعبارت دیگر حدود یکچهارم قنادیهای پایتخت در یک سال اخیر تعطیل شدهاند و نتوانستهاند از هفتخوان مشکلات فراوان عبور کنند و عطای تعطیلی را به لقای ادامه کار همراه با مشقت و مصائب فراوان بخشیدهاند.
حدود یک هفته تا آغاز سال ۱۴۰۱ باقیمانده و بر اساس شرایط حاکم بر بازار بر نگرانی برخی قنادان روز بهروز افزوده میشود زیرا بسیاری از آنها بخش عمدهای از سرمایه خود را به امید فروش شب عید وارد چرخه کار کردهاند و اکنون نگران هستند که مبادا دچار مشکل شوند و سرمایه خود را از دست بدهند. گرانی در بازارهای مختلف سبب شده تا مردم نسبت به سالهای قبل گزینشیتر عمل کرده و سفره نوروزی خود را با حداقل اقلام مورد نیاز تهیه کنند و به حتم خرید شیرینی و آجیل شب عید که قدمتی طولانی دارد؛ تحتتاثیر شرایط قرار میگیرد و از حجم خریدها حتی نسبت به سال قبل کاسته خواهد شد. به گفته قنادان و آجیلفروشان پایتخت؛ امسال و در آستانه نوروز مردم با حضور در مراکز فروش و مغازهها با شنیدن قیمتها از خرید پشیمان میشوند و با ابراز نارضایتی شاید اقدام به خرید یکی، دو کیلو شیرینی و آجیل کنند.
وضعیت صنف قنادان در آستانه نوروز ۱۴۰۱
علیبهرهمند، رئیس اتحادیه قنادان تهران درباره وضعیت این بازار به «توسعه ایرانی» گفت: امسال بازار شیرینی در مقایسه با سالهای پیش و به ویژه قبل از شیوع بیماری کرونا، وضعیت خوبی ندارد البته هنوز زمان اصلی خرید شیرینی عید از سوی مردم آغاز نشده و امیدواریم در آخرین روزهای اسفندماه و در آستانه نوروز این بازار رونق یابد.
رئیس اتحادیه قنادان تهران در گفتوگو با «توسعه ایرانی»: پارسال در همین بازه زمانی شکر را کیلویی ۱۱ هزار و ۶۰۰ تومان خریداری میکردیم و اکنون این محصول را کیلویی ۲۳ هزار تومان میخریم، امسال قیمت دولتی حلب ۱۰ لیتری روغن ویژه قنادی ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار تومان است در حالی که اکنون در بازار آزاد این روغن را ۸۰۰ تا ۸۵۰ هزار تومان خریداری میکنیم
وی تصریح کرد: خوشبختانه از نظر تولید شیرینی مشکلی وجود ندارد و همکاران ما در این صنف با آمادگی کامل در انتظار فرارسیدن نوروز و خدمات رسانی به شهروندان هستند.
وی اشاره کرد: نسبت به سالهای قبل شرایط تاثیرگذار بوده و وضعیت این بازار تحتتاثیر کاهش قدرت خرید مردم و همچنین بیماری کرونا موجب اثرگذاری در خرید شیرینی از سوی شهروندان شده است. البته با توجه به انجام واکسیناسیون گسترده مردم اکنون رغبت بیشتری برای خرید شیرینی از خود نشان میدهند؛ هرچند این وضعیت قابل مقایسه با شرایط کاری و بازار فروش صنف ما با پیش از شیوع کرونا نیست. وی درباره تاثیر اظهارنظرهای فراوان درباره لزوم گران کردن شکر برای حفظ سلامت مردم و تاثیر این سخنان بر وضعیت فروش صنف قنادان عنوان کرد: ممکن است این سخنان بر پایه اطلاعات علمی مطرح شده باشد و بنده نمیتوان به شکل ۱۰۰درصد با آن مخالفت کرد، اما متاسفانه سوء تبلیغاتی در فضای مجازی و جامعه میشود که میتواند موجب وارد آوردن آسیب به این صنف شود.
گول تبلیغات مجازی شیرینیهای خانگی را نخورید
بهرهمند درباره تبلیغات فراوان در زمینه تولید شیرینیهای خانگی در فضای مجازی توضیح داد: مقوله محصولات خانگی که توسط افراد خانواده و اقوام تولید میشود با تولیداتی که با همین نام در فضای مجازی تبلیغ میشوند بسیار متفاوت هستند و به شهروندان توصیه میکنم برای خرید به واحدهای صنفی مجاز و دارای پروانه کسب مراجعه کنند و بهتر است شهروندان گول و فریب نام شیرینیهای خانگی را نخورند زیرا مشخص نیست در کجا تولید شده و هیچ نظارت صنفی و بهداشتی بر روند تولید محصولات وجود نداشته است. این اتحادیه در فضای مجازی دارای مسئولیت نیست و هیچ نظارتی بر فعالیت آنها نداریم بنابراین باید نسبت به خرید اینگونه محصولات دقت نظر داشته باشند.
واحدهای بینام و نشان؛ بلای جان شهروندان
رئیس اتحادیه قنادان تهران درباره فعال شدن برخی واحدهای صنفی بینام و نشان در آستانه نوروز و همچنین ماه رمضان و فروش انواع شیرینی توضیح داد: فعالیت اینگونه واحدهای صنفی بینام و نشان که هر سال در آستانه نوروز و ماه رمضان با این پدیده مواجه میشویم، یکی از مشکلات اعضای صنف ما محسوب میشود و متاسفانه هیچگونه نظارتی بر فعالیت آنها وجود ندارد و این افراد به راحتی نسبت به فروش شیرینی، آجیل، شکلات و … اقدام میکنند و به نظر بنده واحدهای نظارتی، برخورد خوبی انجام نمیدهند و نظارتها بسیار اندک است؛ تاکنون چندین بار با مراکز نظارتی و مسئولان مکاتبه و نامهنگاری انجام داده و خواستار برخورد جدی با واحدهای صنفی بینام و نشان و مقطعی شدهایم اما پاسخ مناسبی دریافت نکردهایم. امسال نیز شاهد شیوع این پدیده هستیم و مراکز صنفی متخلف که همگن صنف ما نبوده و هیچ تخصصی در این زمینه ندارند با نصب بنرهای بزرگ نسبت به فروش شیرینی، شکلات و آجیل شب عید اقدام کردهاند.
نرخ مصوب شیرینیهای شب عید ۱۴۰۱
وی درباره نرخهای مصوب شیرینی شب عید توضیح داد: بر اساس نرخ مصوب، قنادیها و واحدهای صنفی درجه یک باید شیرینی تر را کیلویی ۷۸ هزار تومان، شیرینی زبان کیلویی ۶۵ هزار تومان، شیرینی پاپیونی کیلویی ۶۵ هزار تومان، شیرینی دانمارکی ۶۵ هزار تومان به فروش برسانند و باقی محصولات نیز بر اساس مواد اولیه مورد استفاده؛ تعیین نرخ میشوند.
افزایش ۲۰ تا ۱۰۰ درصدی قیمت مواد اولیه
رئیس اتحادیه قنادان تهران درباره میزان افزایش قیمت مواد اولیه مورد نیاز این صنف اظهار کرد: برخی اقلام مواد اولیه در بازار بین ۲۰ تا بیش از ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشتهاند به طوریکه سال گذشته و در همین بازه زمانی شکر را کیلویی ۱۱ هزار و ۶۰۰ تومان خریداری میکردیم و اکنون این محصول را کیلویی ۲۳ هزار تومان میخریم، امسال روغن ویژه قنادی اگر از سوی کارخانهها و دولت به ما فروخته شود برابر با ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار تومان به ازای هر حلب ۱۰ لیتری است در حالی که اکنون در بازار آزاد این روغن را ۸۰۰ تا ۸۵۰ هزار تومان خریداری میکنیم، همچنین کیسه ۴۰ کیلویی آرد را به نرخ آزاد و کیسهای ۵۰۰ هزار تومان تهیه میکنیم در حالی که واحدهای نان فانتزی با استفاده از سهمیه دولتی این آرد را کیسهای ۶۰ هزار تومان دریافت میکنند و با تولید شیرینیهای بیکیفیت موجب بروز مشکلات فراوان برای اعضای صنف ما شدهاند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰