علی بهره مند، رئيس اتحاديه صنف قنادی، شيريني فروشان و کافه قنادي تهران:سقوط آزاد تقاضاي کيک و شيريني/ نوسان شديد نرخ مواد اوليه اصلي و عدم حمايت دولت عوامل گراني و کاهش تقاضاي مردمي است

رئيس اتحاديه صنف قنادان، شيريني فروشان و کافه قنادي مي‌گويد نوسان در قيمت شکر و تخم مرغ و نبود روغن با قيمت مصوب، در کنار اين نکته که تاکنون از سوي دولت حمايتي از صنف ما صورت نگرفته، همگي از عوامل گراني و کاهش تقاضاي مردمي است. علي بهره مند، رئيس اتحاديه قنادان، شيريني فروشان […]

رئيس اتحاديه صنف قنادان، شيريني فروشان و کافه قنادي مي‌گويد نوسان در قيمت شکر و تخم مرغ و نبود روغن با قيمت مصوب، در کنار اين نکته که تاکنون از سوي دولت حمايتي از صنف ما صورت نگرفته، همگي از عوامل گراني و کاهش تقاضاي مردمي است.

علي بهره مند، رئيس اتحاديه قنادان، شيريني فروشان و کافه قنادي تهران درباره افزايش قيمت مواد اوليه گفت: شکر و تخم مرغ جزو مواد اوليه اصلي صنف ما محسوب مي شود و متاسفانه شاهد نوسان شديد نرخ اين مصحولات در بازار هستيم و همکاران ما براي تهيه اين اقلام با مشکلاتي مواجه هستند.

وي افزود: تاکنون از سوي دولت حمايتي از صنف ما صورت نگرفته و نسبت به ارائه مواد اوليه با نرخ دولتي و يارانه اي به ما اقدام نشده است.

بهره مند تصريح کرد: اکنون همکاران ما مجبورند شکر را در بازار آزاد و به نرخ ۱۳.۵ تا ۱۴ هزار تومان تهيه کنند. همچنين در زمينه تهيه روغن نيز با مشکلاتي مواجه هستيم و روغن را با قيمت مصوب از کارخانه ها تهيه کرده و توسط تعاوني اتحاديه بين اعضا توزيع مي شود.

وي بيان کرد: قيمت يک حلب روغن ۱۶ ليتري بين ۲۴۰ تا ۲۵۰ هزار تومان استدر عين حال از ابتداي سال تا پايان مهر۱۴۰۰ حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد بر قيمت مواد اوليه مورد نياز همکاران ما در اين صنف افزوده و سبب بروز مشکلات فراواني شده است.

تداخل صنفي بلاي جان قنادان

رئيس اتحاديه صنف قنادان درباره تعطيلي مغازه ها و واحدهاي صنفي قنادان توضيح داد: وجود مشکلات اقتصادي و همچنين شيوع کرونا که تبديل به دغدغه اصلي بنده و اعضاي اين صنف شده و افزايش بي رويه قيمت مواد اوليه و مشکلات موجود بر سر راه تامين اين مواد، مشکلات مربوط به بخش نيروي انساني شاغل در اين صنف و همچنين تداخل صنفي براي از مشاغل و اصناف که اصلا تخصصي در تهيه و توليد شيريني ندارند اما نسبت به تهيه شيريني اقدام مي کنند، مسائل فراواني را براي همکاران ما ايجاد کرده است.

وي ادامه داد: براي مثال واحدهاي صنفي نانهاي فانتزي، سوپرمارکت ها و فروشگاه هاي زنجيره اي موجب بروز مشکلاتي براي اعضاي صنف قنادان در سطح شهر تهران شده است.

بهرمند تاکيد کرد: در يک سال اخير بسياري از همکاران شاغل از در اين صنف، پروانه کسب خود را باطل کرده و واحد صنفي را تعطيل کرده اند و از اين صنف خارج شده اند.

وي خاطرنشان کرد: بنده به عنوان رييس اتحاديه صنف قنادان تاکنون با مسئولان مختلف نامه نگاري کرده و به شرح مشکلات و مصائب پرداخته ام و خواستار ممانعت از ادامه روند تداخل صنفي ها شده ام اما تاکنون اقدام موثري در اين زمينه انجام نشده است. واحدهاي صنفي توليد نان هاي حجيم و فانتزي هاي؛ آرد سوبسيددار دريافت مي کنند و هر کيسه آرد براي آنها شايد ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان هزينه داشته باشد؛ در حاليکه ما مجبور به تهيه آرد در بازار آزاد و با نرخ کيسه اي ۳۰۰ هزار تومان هستيم بنابراين توليد شيريني هرچند بي کيفيت در مقايسه با واحدهاي صنفي قنادي ها در نان فانتزي ها داراي سود و منفعت براي اين صنف است. اين واحدهاي صنفي اقدام به توليد شيريني هاي بي کيفيت تر و البته ارزانتر نسبت به قنادي ها کنند که اين مساله موجب شده تا مردم نسبت به شغل ما و همکاران ما بدبين شوند و فکر کنند اجناس ما گران تر هستند.

رئيس اتحاديه قنادان، شيريني فروشان و کافه قنادي تهران گفت: شيريني و محصولاتي که در واحدهاي صنفي قنادي ارائه مي شود با توليدات واحدهاي صنفي نانفانتزي و … فاصله بسياري از نظر کيفيت دارد.

وي درباره ميزان مصرف و خريد شيريني در هفت ماهه سال ۱۴۰۰ اظهار کرد: با توجه به افزايش قيمت مواد اوليه که منجر به افزايش قيمت محصولات نهايي شده طبيعي است که تقاضا کاهش يابد. در اين مدت تحت تاثير کاهش قدرت خريد مردم، تقاضا براي خريد شيريني بسيار پايين آمده و خريد شيريني جايگاه خود را در سبد خانوار از دست داده بنابراين اين محصول جزو اولويت هاي خانوار قرار ندارد.

قيمت مصوب انواع شيريني

رئيس اتحاديه قنادان، شيريني فروشان و کافه قنادي تهران در پاسخ به اين سوال که چرا قيمت شيريني تا اين حد افزايش يافته است؟ گفت: همان طور که گفتم گراني مواد اوليه و کاهش مشتري ، دليل بالا رفتن قيمت شيريني است اما قيمت مصوب اعلامي ما به اين شرح است. شيريني زبان، پاپيون و گل محمدي کيلويي ۶۵ هزار تومان، شيريني کيک يزدي ۴۹ هزار تومان، شيريني تر ۷۸ هزار تومان است و اين موارد نرخ هاي مصوب براي شيريني هاي پرمصرف بازار است.

وي تاکيد کرد: اگر واحد صنفي براي نمونه اقدام به فروش محصولي بيش از نرخ هاي مصرب کند، شهروندان ميتوانند موارد را به اتحاديه اطلاع دهند و حتم بدانند در کوتاه ترين زمان ممکن به شکايات رسيدگي خواهد شد.

وي ادامه داد: بقيه محصولاتي که در شيريني فروشي ها و قنادي ها عرضه مي شود بر اساس مواد استفاده شده از سوي همکاران و محسابه سود متعارف نسبت به تعيين قيمت هاي عرف بازار اقدام مي کنند.

وي درباره نرخ شيريني هاي دسري توضيح داد: تهيه شيريني هاي دسري به سبب استفاده از شکلات ها و مواد خاص داراي قيمت ها متفاوتي هستند و آناليز قيمت مواد مصرفي در واحدهاي صنفي مشحص است و اگر مشکلي پيش آيد اتحاديه رسيدگي خواهد کرد.

کاهش چشمگير سفارش براي خريد کيک

بهره مند درباره وضعيت مصرف و سفارش دادن کيک در واحدهاي صنفي گفت: در ماه هاي اخير کاهش کاهش سفارش تهيه کيک از سوي شهروندان بودهايم زيرا پيش از شيوع کرونا روزانه سفارشات فراواني براي تهيه کيک تولد، نامزدي، عروسي و جشن ها و دورهمي ها دريافت مي کرديم اما در بيش از ۱.۵ سال گذشته ميزان سفارش کيک کاهش بسيار چشمگيري يافته است. اکنون شهروندان نسبت به تهيه کيک هاي توليد در وزن هاي يک ، ۲ و حداکثر ۵ کيلو به همکاران ما سفارش مي دهند.

وي عنوان کرد: قيمت کيک هاي سفارشي بر اساس توافق با مشتريان تعيين مي شود.